nama 4 ‘shortlisted’ calon BN di pematang pauh


1) ezam mohd nor anuar shaari (bekas ketua PKR pematang pauh / penduduk tempatan)

2) asy syeikhul islam al ustaz pidaos (bekas imam masjid negara / bekas calon BN pematang pauh)

3) umi hafilda (bekas saksi kes anwar 1998. saya pernah ditiduri anwar! sumpah! rujuk kes ’98)

4) SAIFUL BUKHARI (bekas anwar KAH KAH KAH KAH!)

*setiap undian SMS akan dicaj RM0.50 . keputusan pengadil adalah muktamad. kalau tak puas hati, boleh belah.

7 Responses to nama 4 ‘shortlisted’ calon BN di pematang pauh

  1. ikhwan hafiz berkata:

    hehhe betul ke list ni…atau sebagai gurauan….hehehe..thanks comment kat blog gua..kalu blh add dkt link sahabat…

  2. Ajeem berkata:

    boleh tahan juga idea saudara nii…boleh sembang di kedai kopi bersama kaki politik…tapi kalau di pentas debat tak tau la pula…banyak yang boleh dipakai tapi masih boleh diperbaiki…adakalanya yang pahit itu menjadi ubat.

  3. bumilangit berkata:

    ikhwan; najib dah kata, jangan percaya cakap bloggers.. semua dalam internet tu tipu!
    yang bab friends list ni, lambat sikit la kawan, ntah berapa purnama aku tak update.

    ajeem ; kalau di pentas debat, lawan aku kena pakai payung. salah hujah aku ludah. kah kah kah!

  4. topanmoon berkata:

    haha agak cun la idea..
    but safety first la babe..
    10 hengget compared to ur life..
    nothing pon =)

    thanx thanx

  5. kerajaan.rakyat berkata:

    Suara yang tidak kedengaran.
    Saya titipkan puisi ini berdasarkan titipan asal saya bertanggal 28.02.2008. Hari ini saya beri nafas baru sebagai bekalan kita untuk berjuang di Permatang Pauh.

    Perjuangan di Permatang Pauh bukan untuk dan bukan juga kerana Anwar Ibrahim.

    Perjuangan di Permatang Pauh adalah “Amanah Demi Memartabatkan Kedaulatan Agama, Bangsa, Rakyat dan Negara”.

    Anwar Ibrahim hanyalah pemangkin dan peneroka kepada perjuangan rakyat ke arah Malaysia yang Adil, Makmur, Aman, Selamat dan Sejahtera.

    Demi memperjuangkan kesejahteraan rakyat, Anwar Ibrahim terpaksa merengkok di Penjara Sungai Buluh. Setelah enam tahun terpenjara, Anwar bebas dan meneruskan perjuangannya. Berbekalkan semangat juang yang mampan bersama RAKYAT, kezaliman dan pengkhianatan UMNO terus diburu dan wajib dikafankan.

    Sekarang adalah menjadi tanggungjawab seluruh rakyat Malaysia yang cintakan keadilan, kemakmuran, keamanan, keselamatan dan kesejateraan hidup untuk membantu dan meneruskan perjuangan murni dan ikhlas Anwar Ibrahim.
    Perjuangan Anwar Ibrahim adalah “PERJUANGAN RAKYAT”.
    Kemenangan Anwar Ibrahim adalah “KEMENANGAN RAKYAT”

    Suara yang tidak kedengaran

    Suara yang tidak kedengaran.
    Selagi mampu ku pendam.
    Memberontak dalam diam.
    Dalam sepi hati ku berkata.

    Aku ditipu, dinafikan.
    Aku dimalu, difitnahkan.

    Hak bangsa ku dicuri, dihamburkan.
    Hak bangsa ku dicicir, dimusnahkan.
    Hak bangsa ku digadai, dilupuskan.

    Agama ku dipermudah, dipermainkan.
    Agama ku diremeh, dirobak-rabikkan.

    UMNO dan Barisan Nasional,
    Kami membenci kau secara total,
    Kau menipu dan cakap berpintal,
    Hujah kau macam orang sakit mental.

    50 tahun lamanya kepada kau ku gantung harapan.
    50 tahun lamanya kepada kau sanjungan ku berikan.

    Kau hancurkan segala harapan.
    Kau musnahkan segala sanjungan.

    Kini aku bangkit menentang,
    Bersama rakyat yang telah kau aibkan,
    Akan kami tuntut hak kami dikembalikan.

    Harapan kami bukan kepada kau lagi.
    Sanjungan kami tidak untuk kau lagi.
    Undi kami jangan kau tagih lagi.

    Wahai ALLAH, kami mohon pertunjuk MU.
    Wahai ALLAH, kami mohon bantuan MU.
    Wahai ALLAH, kami mohon keredhaan MU.

    Dengan kebesaran dan kekuasaan Mu wahai ALLAH.
    Dengan rahmat dan keizinan Mu wahai ALLAH.

    Kami mohon dan bermunajat kepada Mu wahai ALLAH.
    “Wahai Maha Pencipta dan Penguasa seluruh alam ini.
    Gagalkanlah cita-cita zalim Barisan Nasional untuk
    memenangi pilihanraya kecil di Permatang Pauh”.

    Amin Ya Rabbal Alamin.
    http://www.kerajaanrakyat.com/

  6. paper hari ini kata si ezam kata dia adalah pendekar, pejuang sejati sanggup bermati2an nak tentang DSAI di mana saja, nak bongkar segala rahsia buruk DSAI; kenapa pandai2 saudara potong nama dia?

    kesian dia anta tak masukkan dlam shortlised calon2 Be End tu. kesian si ezam terjun dengan kotak-kotenya. biarkan, biarkan.

    najib kata takleh percaya semua bloggers, kecuali……..blog si sayfool (dah dipercayai pihak akhbar, polis dan ahli2 Ameno), khir toyo, alirustam dan rakan2 yg sewaktu dgnnya.

  7. AnakMudaParlimenBatu berkata:

    Bro, mana numbernya, mcm mana nak sampaikan SMSnya …… Pasti aku Memilih Shaiful yang kemaruk jawatan …..

    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: