next PM; nak pilih KuLi atau Anwar?

ini ialah rentetan kisah kuli yang nak jadi perdana menteri seperti yang aku tulis dulu.

selepas anwar tunjuk gigi taringnya dalam debat isu minyak, ku li pun terus melompat2 meminta publisiti. katanya dia juga ada formula!, baca di klpos.

buat mereka yang malas nak baca biar aku simpulkan idea ku li.
-“Malaysia juga boleh jemput pakar dari luar untuk beri idea atau pandangan jika tidak memiliki kepakaran dalam negeri dalam perkara-perkara tertentu, ini boleh dilakukan, semua untuk kebaikan rakyat,”

ok, sekarang korang pilih lah, anwar yang dilantik jadi penasihat ekonomi kompeni2 besar luar negara dan konsultan negeri2 padang pasir ataupun kuli, yang mungkin akan minta konsultasi anwar.

6 Responses to next PM; nak pilih KuLi atau Anwar?

  1. muhammadhanif berkata:

    Salam Perjuangan…

    Mungkin next PM YAB Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz Nik Mat….

  2. rastom berkata:

    Geliga sungguh rumusan ni!

  3. bumilangit berkata:

    muhd hanif: sy redha, kalau tok guru, tak ada masalah, insyaAllah.

    pak rastom: ini formula saya!

  4. AnakMudaParlimenBatu berkata:

    Apa susah Ku Li tetap akan menjadi kuli, anwar tetap akan menjadi penasihat, jadi PM bagilah kat Khairy ……kesian kat dia……hahahah
    Rakan2
    Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

  5. cleffairy berkata:

    Pilihanku- Someone in the paddy field who knows how it’s like to be poor and wishes to make a difference and actually make an effort to make a difference for Malaysia! Yea, Pesawah Padi for PM!

  6. Muhammad Hanif berkata:

    Salam Perjungan…

    Kalau betul terjadi apa yang dirancang oleh Pak Lah pasal peralihan kuasa, maka khairy tiada tempat langsung dalam kerajaan. Mesti orang-orang Najib yang naik. Khairy dilihat macam sampah.

    Tapi tak tahulah kut-kut ada perjanjian antara Pak Lah dengan Najib supaya menantunya jangan dipinggirkan.

    Tapi yang pasti perancangan Allah lebih hebat dari apa yang telah dirancangkan oleh manusia.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: