MB terengganu-istana-umno; apa sebenarnya?

aku pun tak tahu! tapi dengan tajuk ni, aku rasa aku akan dapat hits yang tinggi! HAHAHAKAAKHAKAKA~

ok, ini cuma khabar angin spekulasi apa yang terjadi di t’ganu sekarang.

seperti yang semua sedia maklum, pak akan taat kepada ‘cadangan’ khairy, malah semua menteri kabinet M’sia sekarang telah berbai’ah taat setia kepada khairy.

namun timbul masalah apabila idris jusoh ada masalah besar dengan istana T’ganu. menurut cerita yang dibawa oleh burung wak-wak, deris ni punya la kurang hajar dan tak reti hormat Tuanku sehingga berani panggil ‘I, you” saja dengan Sultan. sekarang masa untuk baru deris tahu mana bumi, mana langit. (mana bumilangit?)

bila istana memilih ahmad said sebagai MB baru, orang yang pertama meloncat bukanlah Deris, bukan juga Pak Lah, tapi Khairy! manakan tidak, pak angguk Deris akan digantikan oleh seorang mamat yang tidak menjamin keselamatan ‘harta’ beliau dan patrick lim di pulau duyong dan sekitarnya.

namun bila ahmad said dah terima watikah perlantikan, para pembodek pun meloncat mengikut irama masing2. yang peguam negara kata “ianya tidak berpelembagaan”.

“perlembagaan hotak kamu!”, kata shahidan.

shahidan juga dibenci pihak Arau sehingga watikah yang ditandatangani oleh paklah tak laku di Istana Perlis. namun tak timbul masalah ‘tak berpelembagaan’ apabila mat isa dilantik. inilah hujah pembodek. bias dan berterabur.

cerita ini belum habes… tungguw~

One Response to MB terengganu-istana-umno; apa sebenarnya?

  1. anakkawi berkata:

    biarkan kera terlompat2 kebengongan…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: