fenomena tak sihat semaian barisan rakyat

dah jadi macam satu fesyen bila barisan Rakyat memerintah sesebuah negeri, mereka akan memansuhkan kompaun dan saman bagi kesalahan lalulintas dan penjaja. ini adalah amalan yang tak sihat walaupun dengan alasan nak memberi ‘hadiah’ dan penghargaan kepada rakyat.

isunya, nak bagi hadiah kepada rakyat yang macamana? rakyat penyangak atau rakyat yang berdisiplin? kenapa BR harus beri ‘hadiah’ kepada penjenayah? aku tak kisah jika BR nak ampunkan kompaun dan saman keatas penjaja kecil kerana itu menunjukkan keprihatinan kepada golongan marhaen, namun tetap berusaha mencari rezeki, tetapi kenapa nak hargai si pemalas yang nak cari tempat parking yang betul? yang ini betul-betul aku tak paham? kenapa tak buat kenduri je kat penjara taiping sebagai saguhati ataupun kurniakan ‘outing’ kat zoo taping kepada semua banduan?

adakah kerajaan BR ini sukakan pelanggar undang2? lu pikir la sendri!

4 Responses to fenomena tak sihat semaian barisan rakyat

  1. adihamka berkata:

    mungkin mereka terlalu obses dgn kata-kata anwar “undang-undang apa kita tak langgar?”…hahah!

  2. bumilangit berkata:

    anwar seorang anarkis? i ilke… hahahahaah

    (org bn jgn nak gatal qoute kata2 kami)

  3. bulanmalam berkata:

    sedikit hari lagi mungkin ada fun fair di penjara pudu, kajang dan sg. buloh..
    tapi bukan dekat dalam penjara lew..
    di tempat yang berdekatan sahaja…

    huhuhuhuhu🙂

  4. mudin001 berkata:

    Aku pun ada saman parking dengan MBSA yang belum dibayar. Jadi aku berkepentingan dalam hal ini, tak boleh komen.😀

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: