bagai Kit Siang (anjing) dengan bayang-bayang

padan muka! sekarang bila PAS join dengan BN untuk buat kerajaan negeri. korang ingat tak cerita anjing dengan bayang2?

ya, cerita anjing tamak yang nak banyak tulang dan akhirnya hilang tulang yang dah dalam genggaman.

syabas buat PAS dan PKR yang tegas mempertahankan kebenaran dengan menafikan DAP merangkul 8 daripada 10 kerusi exco negeri. biar nampak macam kita kalah, tapi sebenarnya kita menang di hati rakyat!

dan buat DAP pula, jangan ingat semua orang yang pangkah DAP suka kat kit siang! mereka sokong anwar dan ust hadi, tapi bila kamu dah berpakat dengan mereka, jadi kami sokong kamu. nyata, kamu tak boleh percaya!!!

4 Responses to bagai Kit Siang (anjing) dengan bayang-bayang

  1. Rem berkata:

    Wah, pemimpin jenis apa nih? Sanggup membelakangkan prinsip dan idealisme semata-mata untuk survival politik.🙂

    Tidakkah PAS dan PKR sedar… bahawa rakyat mengundi mereka kerana rakyat sudah hilang percaya pada BN? Sekarang ni nak sekongkol dengan BN pula. Itu namanya menipu rakyat!

    Saya dah kata. Tak perlu tunggu lima tahun untuk menilai tembelang pakatan ‘olok-olok’ PKR-PAS-DAP yang dipuja-puja oleh seluruh warga Makkal Shakti. Belum genap lima hari… segala rahsia sudah terburai!

  2. rastom berkata:

    Betulkah PAS sudah join BN? Hehehe..lawak of the century lah!Bila Kit Siang kata dia tak kisah kalau calon PKR jadi MB, bayangkan kalau Nizar terus isytihar masuk PKR..he. he. he…….

  3. bumilangit berkata:

    ini spekulasi saja, nak tgk bertapa gelabahnya labah2. ini satu formula nak selesaikan isu kat perak, tapi formula pak rastom tu boleh tahan juga ya, cuma gi mana nak paksa DAP bagi lebih kerusi exco?

  4. Darren berkata:

    kit sian ni veteren dalam politik. dia hanya melakukan apa yang perlu dilakukan sebagai seorang pemimpin dap. dia perlu membuat keputusan atas keperihatinan penyokong dap untuk membuktikan yang dia masih releven dan mempunyai political mileage

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: