Mahathir Mengaku Anwar Ibrahim Dizalimi & Tidak Bersalah

ooouuccchh~

7 Responses to Mahathir Mengaku Anwar Ibrahim Dizalimi & Tidak Bersalah

  1. […] nak tgk pengakuan Dr. mahathir dlm BumiLangit pon tidak […]

  2. rastom berkata:

    Tabiat suka bohong akhirnya makan diri, cakaplah apa pun, semuanya sudah terlambat, masihkah ada yang percaya? Memang betullah kata kata Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara, wallahua’lam!

  3. Zaidel berkata:

    You really need to understand the word and concept of Sarcasm….

    -ye mmg saja aku tulis dlm BI-

  4. bumilangit berkata:

    perli atau sinis? mungkin juga zaidel. tapi kau pernah rasa tak bila ko buat salah, dan kau nak mengaku sangat-sangat sehingga kau tinggalkan jejak untuk orang hidu kesalahan kau. kalau aku tak silap, golongan kleptomania, mereka sengaja buat salah untuk dihukum!

    tambahan pula, kau pernah tak rasa nikmat mengaku secara indirect kesalahan yang kau buat? lagipun, ‘pengakuan’ ini dapat sedikit sebanyak menghilangkan rasa bersalah yang membelenggu kita.

    aku pernah belek buku ‘the psychopathy of everyday life’ (1914) yang menceritakan tentang freud slip dan bagaimana kita ditekan untuk mengeluarkan of ‘hidden motives’ dalam minda bawah sedar tanpa kita tak sedari melalui perbuatan fizikal.

    tapi, boleh saja kau yang betul dan aku salah. malaysia boleh!

    maaf aku berbahasa melayu~🙂

  5. Zaidel berkata:

    Berpolitik-berpolitik juga Zul, aku sekarang masuk jentera pilihanraya gombak BN, tapi terus-terang aku tak suka Pak Lah. Kita menyokong parti atau Ideologi dan jangan sesekali kita mengaburkan pandangan, keputusan dan tindakan berdasarkan marah, taksub atau benci. Ini akan menyebabkan kita membuat tindakan yang salah. Sebab sekali tengok video tu pun orang boleh tau org tua tu sindir sinis. Yang menarik pulak VCD tu tunjuk satu clip pendek tu saja.

    Aku tau ko marah dengan orang tua tu, tapi aku rasa video ni nampak sangatlah tak betul.

  6. bumilangit berkata:

    That’s it! See, at first, I thought it was hate too. Hate was all I knew, it built my world, it imprisoned me, taught me how to eat, how to drink, how to breathe. I thought I would die with all the hate in my veins. But then, something happened.

    *kata vendetta kpd evey. (rujuk filem v for vendetta. nak lagi best, beli komik dia kat kinokuniya atau borders)

    no, its not because of i hate him zaidel. dan pastinya bukan kerana aku sayang kat paklah! hahahaah :))

  7. Robert Manurung berkata:

    Halo kawan, aku dari Indonesia, sangat tertarik dengan fenomena terkini di dunia politik Malaysia. Pengakuan Mahathir ini juga sangat mengejutkan dan setahu aku belum pernah diberitakan di Indonesia, padahal ini sangat penting untuk memulihkan nama baik DSAI.

    Aku ada menulis tiga artikel mengenai election di Malaysia : “Semoga Anwar Ibrahim Menang dalam Pemilu Malaysia”, “Badawi vs Anwar, Personal Vendetta”, “Anwar Ibrahim : Harapan Baru Untuk Malasya.

    Bagi yang berminat mengetahui perspektif Indonesia mengenai election di Malaysia, sila baca di http://ayomerdeka.wordpress.com/

    Terima kasih.
    Salam.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: