maling itu pencuri; malingsia dan eurostar

kisah satu

langkah proton gen2 dibawa masuk ke china mnggunakan nama eurostar benar2 mengganggu jiwa ku. kenapa perlu tukar nama sehingga membunuh identiti sendiri, sudahlah itu, seperti menipu rakyat china pula apabila mengatakan kereta itu bintang euro, sedangkan ianya dari kepulauan nusantara! aduuh.. cemerlang, gemilang dan temberang lagi!

kisah dua

jika anda tiada darah tinggi dan suka tengok wrestling, saya cadangkan anda melayari web malingsia. situs ini adalah tindakbalas warga indo atas keangkuhan orang malaysia. dalam tu tiada perbincangan ilmiah, cuma macam dalam wrestling, gaduh-maki-gaduh.

kisah tiga

aku dengar penganut hindu akan adakan boikot utk tidak menyambut thaipusam di batu caves sebagai tanda tak puas hati cara kerajaan handle kes hindraf. bagus juga cadangan itu. sebelum ini aku juga ada dengar yang ada kes penyalahgunaan wang dalam kuil itu. semoga pihak pentadbiran akan buka mata dan lihat kuasa rakyat.

2 Responses to maling itu pencuri; malingsia dan eurostar

  1. Bram berkata:

    Kereta proton tu made in europe ke made in malaysia? kenapa namanya jadi eurostar? dah tu bn memang dah tak suitable untuk form next kerajaan. mereka dah terlalu lama memegang kekuasaan dan democracy harus ditegakkan di seluruh negara nusantara!

  2. bumilangit berkata:

    mesti la malaysia mali, mana proton ada duit nak buka kilang kat eropah.

    tak cukup dengan tipu rakyat malaysia, nak tipu rakyat china pula.

    dah jadi tabiat

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: